Kendinize ait bir web sitesi kurmak istiyorsanız önce bir domain (alan adı) almalısınız daha sonra hazırlanmış olan yada hazırlanacak olan web sitenizin dosyalarının (html, php, asp, fotoğraf dosyaları vs…) çalışacaği bir alan ( disk alanı ) olması gerekir ki hazırlanan web sitesini hosting alanına yüklemelisiniz.
Böylece sitenizi ziyaret etmek isteyen kullanıcılar browserların da (internet tarayıcılarında örn.:internet explorer, firefox, netscape, google chrome gibi) sizin domain adresinizi yazdıklarında internet sitenizi görüntüleyebilirler.
Hosting hizmeti veren sistem aslında çok hızlı bir internete bağlı olan iyi bir bilgisayardan farklı birşey değildir. Aynı anda belki yüzlerce web sitesini yayınlayabilmesini en önemlisi kesintisiz çalışacağını düşünürsek elbette donanımı ona göre seçilmiştir ve daha da önemlisi çok hızlı bir bağlantı hızı ve yüksek bant genişliğine sahiptir.
Kısaca web sitenize ait dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bu bilgisayarlara web sun
ucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de web hosting denir.
Bir web hosting alan kiralanması ile başka hizmetleri de aynı zamanda genellikle almış olursunuz. Mesela en önemlisi E-mail hesap oluşturup yönetebilme ve e-mail alabilme ve gönderebilme imkanı. Hosting alanınız olmadan alan adınıza ait e-maillerinizi yönetemezsiniz e-mail alıp gönderemezsiniz. Yani e-mail hesabınızı oluşturup yönetebilmeniz için mutlaka bir hosting alanı edinmeniz gerekir.
Bazı servis sağlayıcıları daha gelişmiş profesyonel taleplere yönelik çözümler için sizin adınıza sunucu barındırma (co-location) yada sanal sunucu (vds ya da virtual server) hizmetleri de sunmaktadır.
Tarafımızda sağlamış olduğumuz hosting hizmetleri ikiye ayrılmaktadır, Linux Hosting ve Windows Hosting olarak isimlendirilmektedir.